Saturday, 31 December 2011

Perpisahan . :(

Semua orang tak suka perpisahan . Tapi , perpisahan akan terjadi walaupun kita tak minta . Perpisahan dengan family , kekawan , pasangan . Mesti ada tumpahan air mata . Termasuk lah aku . Dulu aku pernah berpisah dengan orang yang paling aku sayang . Abah aku . Allah dah menjemput dia 6 tahun yang lepas . Aku reda . Sebab tu semua takdir . Kita tak boleh halang .

Sekarang , aku akan berpisah dengan kekawan aku . Sebab kami semua akan tukar sekolah . Mungkin bertahun-tahun kami tak kan jumpa . huhu . Mesti aku rindu mereka . Aku harap kita akan bersama jugak nanti .


AKU SAYANG HAMPA SANGAT-SANGAT

Friday, 30 December 2011

Pagi Yang Dibasahi Embun

huargg !

Masih mengatuk lagi . Aku bangun lalu mengemas tempat tidur . Itulah rutin harian ku .

Hari ni dah 31 Disember 2011 . Huh ! Ni kali terakhir aku menulis entry pada tahun 2011 . Esok lusa dah nak sekolah . Mungkin jarang aku nak tulis entry . Huhu . Jelous juga aku tengok blog orang lain . Contohnya , LYSAA FAIZUREEN . Blog dia pun cantik and kemas . Banyak jugak idea dia .

Aku ni ? Arh ! Peduli apa aku . Janji berusaha .

Sebernanya aku pun malas nak tulis entry . Tapi , disebabkan tahap boring aku dah melampaui batas . Terpaksa lah akur .

Esok usa dah nak sekolah . Takkan tak buat apa-apa ? Hish .

Aku membiarkan abang bercakap sorang-sorang . Kalau dibalas mesti aku yang kalah . Dengar je lah . Tu yang patut .

Bissmillahirahmanirahim ...

Jejari runcing ku menekan-menekan papan kekunci dengan pantas . Rambut-rambut ku beterbangan di tiup angin monsun kipas Panasonic . Rasa sejuk sekali . Aku kuat kan jugak . Aku memerah otak mencari idea untuk menge-POST entry pertama .

Suara memanggil salam di luar rumah . Sudah ku duga . Abang aku yang baru sahaja pulang dari bermain futsal . Lantas , aku bangun untuk membuka pintu untuknya sebelum dia membebel . Sekali dia bersuara . Susah untuk berhenti .

Mata yang tadi terbuka luas , akhir nya aku sepet ala-ala cina . Aku menggosok mata . huarh ! mengeliat lagi .