Monday, 31 December 2012

Alhamdulillah kerana diberi perluang untuk hidup dan bangun awal :)
Thank to Sepet kerana bangunkan aku ^^
Sempat jugak baca Yasin .
 
Arghhh !! Meluat gila tadi aku tulis banyak-banyak . Pastu terpadam . Penat aku cerita pasal macam macam tadi . Jadi malas pulak . Err ! Takpalah tadak rezeki nak publish tadi :')
Sabar sabar ! Fuhh .
6 hari bulan ni dah nak balik maktab . Errmm :'( Nanti aku rindu hang . Aku pun kena dok asrama dah 5 hari bulan ni . And , hang nanti akan jadi lebih busy busy busy .  Dah lah balik sebulan sekali . Herm ! Belajaq bersabar nah anis oii .
Haha , Pukul 12 satgi nak pi sekolah . 1 pa tak siap lagi ni . Watlek watlek ! 

Pagi pagi dengaq Johara , tapi Johan tadak . Injured ! Kesian :'(

Dah dah , aku dah malas nak tulis disebabkan teknikal tadi . Er! Just a blog , darl !


Hai Sekalian :)
Wah wahh ! Kita dah masuk tahun baru .
Alhamdulillah !
And now , aku dah masuk form2 . Oh My God ! Ops sorry ! Subhanallah ^^ hehe 
But kenangan 2012 memang tak boleh dilupakan . Macam macam ! Bila diingatkan balik rasa malu pulakk .
Btw , perkara yang lepaskan . 


Hacummm !! Sejuk gila dengan hujan + kipas buka nomber 5 = ketaq satu badan .
Bukan apa aku saja buka kipas sampai nomber lima . Baju sekolah aku basuh . Spin mesin rumah aku rosak  . So kena perah sendiri lahh . Baju sekolah aku takpa sangat . Baju kawan aku pun ada . Depa mai pesan suruh aku tolong basuh untuk depa . Aku tak mau . Tapi depa dok merayu tolong pi lahh . Kawan kann ^^

Tadi Oppa chat dengan aku . Syok gak lahh . Dia kata nak jumpa aku . Aku tanya lah nak jumpa bila , kita bukan sesi yang sama dah . So , dia okey . But , aku jadi terkaku lah pulak , dia kata dia nak cari perempuan yang boleh bimbing dia . Aku kata lah ingat senang ka ? Kalau Perempuan tak layan laki . So sekarang dia mintak tolong aku ubah dia . Aku ni bukan baik sangat . Kalau nak tolong sikit sikkit boleh lah kan . Tapi dia kata aku baik dahh . Hehe . kembang satt . 


First time edit mata bulat . Dahtu guna Photoshop pulak . Tu lah disebabkan angkuh yang terlampau terhadap Sepet akhirnya aku pandai jugak buat mata bulat . HAHA ^^ Dia tak percaya aku boleh edit bagi mata bulat . Tu yang aku buktikan kat dia . Hambekk kauu ! 


 ! Sepet !
 Style kan aku edit gambaq dia . Bagi mata bulat sikit . Dia cakap mata dia koi lama koi kecik . So sekadar edit ja lah yang mampu . Nak buat bagi mata bulat betul betul memang bukan kerja kita . Kerja Allah . 
Haha , Tak sangka aku edit secomel nii .

Dok edit edit gambaq pi turun ambek aiyaq semayang . semayang dulu . Time dok jalan jalan ,Kedebukkkkk!! arghh saket nyaa . Aku jatuh sebab lantai licin . Yang jebon nya , abang aku gelak . Tapi tak nampak dia dok dalam bilik punn . Haihh ! Anehh . 

K lahh , sampai di sini saja . Kalau aku kurang rajen aku tak sambung nahh .
*saja kurang rajin guna ayat malas . Satgi ketara sangat kemalasan tu *
Bai . Aku lupa cerita pasal sekolah . Takpalah . Nanti nanti lahh . ehehe .
 ^^SELAMAT DATANG 2013^^


Friday, 28 December 2012

Hai^^ 
Sat ja kan cuti dah nak sekolah . Arghhh !! Sungguh aku tak sedia . Please Kementerian tambahkan cuti .
Haha , berharap sampai berjanggut pun takkan dapat punya . 
Bukan apa , just meluat nak jumpa budak budak sekolah yang agak annoying tuu .
Err !!

Now , tengah tengok Maharaja Lawak Mega . Tak tengok kat TV pun . Just Tengoj kat web ja . Rumah kita takdak Astro . Camni pun jadi lahh .

Thank to :
http://vecasts.blogspot.com/2012/01/astro-warna-online-malaysia-server-2.html

Boleh jugak nak tengok Saywho cakap Kedah , Kelatan and Nogori .
Sebenarnya nak tengok Jozan ja . Takpa lah alang alang dah ada ni tengok pi lah semua .
Bukan selalu ada camni kan . Haha ^^

Malam rasa seronok semacam . Tatau lah pasaipa . 
Sebab dok lawan Poke kott . Anehh . 
Thank to Mr.Poke a.k.a SH . Haha . Budak sekolah sama dengan Izzati .
Boleh lah jadikan kawan time boring . Cegini (Y)
Dia pun tengah Maharaja Lawak Mega jugak . Mesti minat Jozan kan ?
Geng lahh^^

~Nur Siti Jasak~

Time dok khusyuk tengok MLM , Kak Iti post gambaq ni . Dahlah gambaq aku gerak . Cam pa lagi .
Naseb dia punya caption buat aku terharu . Hew Hew :3
"hey adik sy yg rajin..i miss ue :P *sweet dak?"
Thank yoww :)

Akhirnya , Jozan dah buat persembahan . Zizan pakai tudung sekolah. Serious comey .
Haha . JoZan terbaikk (Y)

K stop here . 
I am waiting to war of poke with Mr.Poke .
Haha . Bai !



Friday, 21 December 2012


Hai hai ^^ lama nya tak update blog .
Rindu pulak nak cantikkan blog ni .
But now , 
Harini ialah 22/12/12 bersamaan birthday Abah yang ke55 .
Abah lahir sama tahun dengan merdeka .
Sebab tu senang nak ingat .
Ya Allah teringin nak pi baca Yasin kat kubur abah .
Tapi petang satgi nak hantar Ya pi KTM . 
Baca kat umah tak pa kot .
Sungguh aku rindu abah . 
Abah dah meninggalkan kami selama tujuh tahun , 
dan aku hanya bersama abah enam tahun .
Aku masih dahagakan kasih sayang seorang abah .

-Kekasih yang dulu hilang , kini datang kembali pula-
berdasarkan tajuk ni , baru ja chat dengan McD .
Tapi dia off dahh . 
Sungguh dia sayang aku .
Tapi aku macam main main ja dengan dia . 
Bukan apa lama sangat tak contact .
Jadi rasa lain . 
 
Hari ni aku buat rekod tak tidoq .
Fuhh , hampir hampir berjaya .
Sekarang dah pukul 5:10 pagi .
Wah wah . haha

Akhirnya animation yang aku idam idam kan dah berjaya .
Yeahh ! 
Usaha tangga kejayaan .
Dahlah tengah pakai spek Kak Iti ni . 
Rasa cam penulis profesonal .
Acewahh .

Okey lahh . 
Berhenti disini dulu .
Esok lusa ka aku update lain .
Insyallah .
Bye ^^

Tuesday, 20 November 2012


Ohh lama gila tak update blog .
Lama ka ?
Kali terakhir 12/11 kott
haha . Tak lama sangat . 
Saja buat terokk .

Hari Khamis tu aku pi Kelatan .
Nak bagitau kat Sunio takdan .
Sebab pi pun lepaih balik rumah terbuka Deepavali kawan kakak .
Dapat duit raya kott , haha .
Lepaih balik ja teruih boh beg dalam kereta .
Nak online sat pun tak sempatt .

Dalam perjalanan tu aku nampak gajah kat highway .
Bukan senang nak nampak gajah kat highway tu .
Kira rezeki aku lah tuu .


Lawa kan istana pasiaq aku ni .
Syok kott naik lori mai pantai nihh . 
Dahlah nek ramai-ramai .
Takkan aku lupa , haha.

-Babai-

Monday, 12 November 2012

"weh...kita brek naih..aku rasa aku tak syng ang lah
sorry2 ,sorrry sangat2"
-12/11/12-
Semudah tu ja kan ?
Weh , aku ada perasaan lah .
Hang pikiaq hati aku apa ? batu ?
Apa hang rasa kalau orang buat hang macamtu ?
Saket hati gila kan ,
Jangan buat perempuan tu cintakan kita kalau kita tak cintakan dia !
"Tuhan jagakan dia , dia kekasih kan tetap miliku"
Fakrul !

Sunday, 11 November 2012


Hai , 
Cuti Sekolah dah bermula . 
Woo !
Tapi aku nak tengok muka hang lah sayang .
Linduu !
Antara 10/11/12 dengan 11/11/12 date yang sangat bermakna .
setelah 11 bulan 11 hari aku tunggu .
Akhirnya !
Thank :)

TUHAN JAGAKAN DIA - MOTIF BAND
 Aku keja ulang ja lagu ni .
Sebab pa ? 
Sebab hang lahh .
Kalau aku buka lagu ni , aku ingat hang .

Fuh ! Fuh ! 
*Tiup Tudung*
-Babai-

Friday, 26 October 2012

Drogba & Rooney 

Aku tanya dia tengah buat pa ?
Dia jawab tengah tengok cerita tu .
Aku teringin nak tengok gak .
So , aku mintak link kat dia sebab aku boring taktau nak buat pa dah .
Sekarang , kami tengah menonton cerita yang sama pada waktu yang sama . 
Sweet pa :DD
Tadi dia nyanyi lagu Jar Of Heart dengan apa tau .
Lupa !
Dia sangat sweet .
Rasa bersalah buat dia macam ni ,
erm , sori Sayang !
hee :D
Sambung tengok cerita tadi ^^

Rindunya kat Oppa !
Adek harap esok boleh online pastu chat dengan Oppa .
Sayang Oppa sangat-2 !

Aku tunggu hang dari pagi sampai malam untuk chat dengan hang .
Tapi ,
hang buat tak layan ja dengan aku .
Aku tau hang tengah chat dengan adek angkat hang .
Aku jelous !
Tapi layak ka aku untuk jelous ?
Of cause dak !
Sebab hang sayang adek hang lebih hang sayang aku kan ?
okeyh ! 
Terima Kasih sangat-2 sebab pernah sayang aku .
:DD
Teruskan dengan kerja hang .
Sebab tu yang buat hang bahagia kan ?
Aku gembira bila hang gembira !
Serious aku rindu hang !
Okey , berhenti kat sini dulu .
BYE !

Hai-2 !
^Girl Generation^

Tulah nama geng kami .
Geng hingaq n gila-2 .






^Fatin Shahira Mohd Zahid^
( Ulat )


 
^Afiqah Zulaikha Huzairi^
( Adam & Hawa )


^Nor Izzati Rizwan^
( Pakistan )


^Nur Fazlina Badrun^
( A P ) 


^Wan Nur Aqilah Wan Ahmad Fauzi^
( S A )


^Siti Aishah Azizan^
( Fitrisya )


^Nurul Najihah Ghazali^
( Kelam )


^Nur Hidayah Rosli^
( Man )

#aku sayang depa ni !


Korban !!
Lama tak tengok lembu kena sembelih .
ermm . 
Kalau kena sembelih mesti keluar darah kan ?
arghh !
Aku ni lah fobia tengok darah .
Darah aku takpa .
Darah orang ka darah lembu kena sembelih ka aku tak boleh tengok .
Sakgi pening kepala .

Aishh .
Perut aku dah boroi dah ni .
Baru makan kenduri kat sebuah rumah .
Ada dua lagii .
Oh tidakk !
Saya tidak mahu boroii .

Raya korban ni aku tak dapat duit raya pun .
Sedih !
Daging pun tak dapat .
Kak aku ja dapat .

Okeyh lahh .
Nak pi sambung makan kenduri .
Lot of loves for u <3
Sayang Hang !

Thursday, 25 October 2012


12:56 a.m
Wuahhh ! 
*menguap*
Tak rasa nak tidoq , excited dengan blog yang telah segar ni .
heh :D
Aku Sayang Hang !
Semalam aku nangeh sebab hang .
Ayat hang buat aku rasa sedih . 
Mungkin hang tak sengaja kan .
Aku ni jenis terasa lebih kan ?
ermm ,
Hang tak payah mintak apa pun kalau hang nak buat diri hang bahagia .
Sebab kebahagiaan bukan terletak kat tangan aku ni .
Aku tak akan paksa hang untuk sayang aku .

Okeyh ! 
Stop here !
Tunggu kerajinan aku untuk post entry baru .
*dengar lagu*
~lalalalala~

Merah = sebab hang suka warna tu kan .




Esok rayaaa !!
Fuhhh ! berhabuk dah blog aku ni .
Hah ! berdasarkan tajuk diatas , esok kita akan raya korban .
Ermm , baru nak berangan pakai jubah .
Last-2 tak jadi beli . 
Hatoyaii !
Takpalah takdak rezeki .

Sunday, 1 January 2012

Cintaku Hanya Untuk ALLAH

Cinta buta, cinta mati, cinta yang membawa maut dan bermacam-macam lagi cinta selalu dikenali di sekitar para remaja masa kini. Cinta memang wujud, tidak benar andai seseorang itu berkata dia tidak pernah jatuh cinta atau sedang bercinta. Berkemungkinan cinta mereka tidak berbalas dan oleh sebab itu seseorang berkelakuan tidak ingin bercinta dan ingin hidup seorang diri.

Tetapi, cuma satu sahaja manusia sering lupa. Cinta sesama insan tidak akan kekal lama. Ini kerana, kita ada Tuhan dan Tuhan kita adalah Allah. Allah berkuasa menarik apa sahaja yang Dia ciptakan termasuk orang yang kita sayang .

Oleh itu, renungkan dan ingatlah bahawa cinta pada manusia tidak kekal lama tetapi cinta pada Allah tidak akan pudar buat selam-lamanya.

Bila Aku Pakai Tudung Sekolah ..

Dulu aku memang tak suka pakai tudung sekolah . Sebab apa ? Haha . Sebab muka aku akan hudoh kalau pakai tudung sekolah . Tapi nak buat macam . Reda je lah .



But , now ! Aku dah suka pakai tudung sekolah . Sebab muka aku dah elok banyak . Haha . Perasaan ! Well, me ! . Tak ada lah lawa macam NEELOFA . Tak cantik macam orang lain . Biasa-biasa ja . Sikt-sikit .

#Kalau kau tak suka sudah . Peduli apa aku . Janji aku bahagia . Cehh !